Donnerstag, 21. Mai 2009

Una coalició per Europa

Aquestes eleccions arriben en un moment de crisi econòmica important, de fet la més greu de les darreres decàdes. Europa ha rebut l'impacte de la recesió econòmica dels Estats Units. En aquesta economia globalitzada ningú n'ha sortit indemne. Cal dir, però, que gràcies a la unió monetària, amb l'Euro com a referència, l'impacte de la crisi hagi estat menor del previst. Païssos com Espanya no haguessin pogut fer front a una crisi d'aquestes dimensions sense l'escut de l'Euro. Això dona arguments als defensors de la unió econòmica i monetaria. En les properes setmanes, però, molts partits aprofitaran la campanya per parlar de temes interns i per desgastar els propis governs, però Europa és molt més important, i ara més que mai. Perque les seves decisions ens afecten i hi ha molts reptes que cal definir, com son les infrastructures, les telecomunicacions, la inmigració, el paper de les regions.

Ara fa unes setmanes vaig rebre la petició de Convergència per formar part de les llistes de CiU per les properes eleccions europees. Desde la meva discreta posició vaig accedir, sabent que la meva aportació seria modesta. La meva activitat professional a Alemanya és el que més m'agrada desenvolupar, però també els meus lligams amb Catalunya que són molt grans i la meva preocupació sobre la situació política i econòmica del meu pais m'ha fet sempre estar compromés amb unes idees i un projecte que ampliament comparteixo. Hi ha coses que es poden millorar, i sempre he sigut partidari d'ajuntar el màxim de sensibilitats i persones per treballar per un fi comú. Es així com es treballa a Europa. Sempre he pensat que només si els catalans estem units arribarem a aconseguir un futur millor, sense perdre la centralitat i la responsabilitat, el pal de paller que necessita Catalunya. Abans i ara Europa ens dona moltes possibilitats, i a Convergència i Unió sempre han estat europeistes molt abans de molts dels partits majoritaris que ara es presenten. Cada vegada més, el que decideixi Europa tindrà més pes sobre la nostra vida i cal estar-hi presents.

Europa ha de ser vista no amb exceptimisme sino com una oportunitat i amb la col.laboració dels socis europeus, els liberals, per poder assolir molts dels reptes de futur pel nostre país.

Montag, 18. Mai 2009

Opel und die Umweltprämie

Anfang dieses Jahres hat dem US-Konzern General Motors (GM) ihre schlechte Bilanz präsentiert. Die Opel-Mutter GM muss bis Ende Mai in den USA einen erfolgversprechenden Rettungsplan vorlegen. Sonst droht die Insolvenz. Die schlechte Nachrichten für Deutschland bedeuten daß Opel zum verkaufen ist. Die große Koalition in Berlin, mit Angela Merkel an die Spitze, hatte schnell gesagt daß die erste Priorität des Regieung ist die Rettung von Opel und ihre Mittarbeiter. Mit diese ausage hat Frau Merkel den Markt berühig und möglicheweise viele Jobs gerettet.

Bis heute haben in Europa der italienische Hersteller Fiat, der österreichisch-kanadische Autozulieferer Magna, und der amerikanische Finanzinvestor Ripplewood für die Übernahmen sich interessiert. Außerdem haben die Landesregierungen von Hessen , Thüringen, Rheinland-Pfalz und Nord-rhein Westfallen für eine mögliche Rettung von OPEL sich geäusert.

Die Nummer zeigen aber das die Anfrage von Opel Autos ist sehr deutlich gestiegen. Auch die neue Abwrakprämie von die große Koalition hat etwas zu tun.
Im Rahmen des Konjunkturpaktes II hat sich die Regierung auf eine einmalige "Umweltprämie" von 2.500 Euro für Altautobesitzer geeinigt, die ihr mindestens neun Jahre altes Auto verschrotten lassen. Mit Hilfe dieser Prämie sollen die Neuwagenkäufe in Deutschland angekurbelt werden wie in Frankreich.

Endlich mal kommt eine gute Initiative der großer Koalition die die letzen Monate ihre Mandat verbraucht wird. Aber eine Ende der Krise ist noch nicht in Sicht ; die private Finanzinstituten haben noch viele liquidität Pobleme, die Arbeitlosigkeit Rate ist noch Hoch und die Bruttoinlands Produkt ist auf rekord-Tief. Es ist zu erwarten daß nach die kommende Europawahl in Juni, die gesammte EU-Länder werden enger arbeit. Nur mit den Zusammenarbeit kann Europa auf diese Krise raus kommen. Aber nicht alle Mitglieder werden gleitzeitg sich erholen, Spanien hat, nach Prognosen des europäischen Komission, eine der schlechten Bilanzen der EU, und ohne einen richtiges und seriöses Konjukturpakt kann der sozialistisches Regierung nicht weiter machen.

Sonntag, 10. Mai 2009

Que no s'aturi el somni

En una setmana de somni he pogut viure intensament els compromisos més importants del Barça desde principi de temporada. Vaig començar a Berlin amb la Final Four , on l'equip de bàsket va tenir la clasificació a les mans contra el CSKA, però en un 4rt quart pèsim va deixar escapar la semi-final. Pels aficionants no va ser fàcil arrivar-hi i es van rascar les butxaques, però sincerament l'equip va donar tot el que va poder i no s'els pot culpar. La semifinal contra els grecs increible, així com la final , amb un just vencedor. Però no tot va ser decepció a la capital alemanya. Dissabte dia 2 es va escriure una de les pàgines més glorioses del barcelonisme. En un partit per deixar a les hemeroteques el Barça va escombrar i humiliar al Madrid, un 2 a 6 que feia justícia a una temporada impecable. Es tancava qualsevol discusió de qui era el més gran. Va ser una humiliació davant els que l'any passat ens van voler humiliar després de fer-los el passadís. Encara es van quedar curts ... tots els culés que estavem per la Final Four ho varem celebrar plegats en una nit innolvidable.
Sense temps per recuperar-me vaig desplaçar-me a Londres per tornar a viure una nit també màgica contra el Chelsea, un partit no acte per cardíacs, on la sort sí va acompanyar, i que demostra el fet que en fútbol també es pot fer justicia. Acompanyat d'amics vaig passar una vetllada inolvidable , no cal que us expliqui els detalls de la celebració del gol de l'Iniesta que ens donava el passaporta Roma. Si , ara el Barça jugarà a la ciutat eterna i si tot va bé la podré viure en directe. El Barça té la sort de cara, perque no oblidem ; en fútbol tot depen de que la pilota entri, i del fracàs a la gloria hi ha només una linea de separació, tant sols s'ha de saber estar al costat correcte.

El Barça ens dona la alegria que necessitem en temps de crisi, que en fariem sense !!!